'Clocktower Project' Integrated Natural Edge Walnut Dining Table and Bench

ClocktowerDining_28.jpg
ClocktowerDining_14.jpg
ClocktowerDining_01.jpg
ClocktowerDining_16.jpg
ClocktowerDining_11.jpg
ClocktowerDining_05.jpg
ClocktowerDining_17.jpg
ClocktowerDining_02.jpg
ClocktowerDining_28.jpg
ClocktowerDining_14.jpg
ClocktowerDining_01.jpg
ClocktowerDining_16.jpg
ClocktowerDining_11.jpg
ClocktowerDining_05.jpg
ClocktowerDining_17.jpg
ClocktowerDining_02.jpg

'Clocktower Project' Integrated Natural Edge Walnut Dining Table and Bench

from 8,995.00

*SOLD OUT / DISCONTINUED*

S U M M A R Y   //

We were very fortunate to have been hand-selected by the owner to collaborate with on this incredible project. Our role was to create the dining table slab peninsula that integrates into the kitchen island/prep counter. Twelve feet of material was required to have enough of the slab to notch into the counter while providing space to seat up to 12 people when the occasion calls for it. The piece resides in downtown San Francisco in a newly renovated loft, of which modern design and functionality were the focus and intent of the build from the ground up. The style and decor of the loft revolves around a theme of sleek and high tech appeal intertwined with creative wall art and a mixture of elements. An important underlying factor of the overall redesign was also that the building itself is over 100 years old, an original printing factory constructed in the early 1900s converted into loft apartments in the 1990s. Preserving the room's authenticity was kept in mind, told by the surrounding cement walls and large cement columns. Bringing in an organic element of the live edge wood as an integrated dining table was a creative way to add a contrasting focal point to the open room. As a final touch, we paired the table with a matching bench using a slab from the same tree.

Though countless options were available to use for the dining slab, it was integral that we use a piece with prominent character that would stand up to the surrounding atmosphere. The piece chosen provides rich color with golden and deep amber hues, bold grain pattern and a unique shape with wild variation. Some natural holes and cracks were also part of the criteria, leaving some unaltered while others were chosen to fill with a clear epoxy. The kitchen island acts as a platform for the slab to slide into.

Size:
Quantity:
Add To Cart

D I M E N S I O N S   //

Listing Size (for reference only)  |  144"L  x  36-44"W  x  30"H

* DOES NOT INCLUDE KITCHEN ISLAND *